ÁLLÁSpont

Az álláskereséssel, a munkaerőpiaci történésekkel kapcsolatos hírek, vélemények, bejegyzések otthona. Ha állást keres a Dunántúlon, kattintson a www.megyeimunka.hu oldalra.

Aktuális állásajánlataink


ONLINE ÜZLETÁG-IGAZGATÓ
/pénzintézet, bank, biztosítás kategória/

VIP ÜGYFÉLMENEDZSER
/pénzintézet, bank, biztosítás kategória/


KIEMELT KAPCSOLATTARTÓ
/pénzintézet, bank, biztosítás kategória/


REGIONÁLIS ÉRTÉKESÍTÉSI VEZETŐ
/pénzintézet, bank, biztosítás kategória/


PROJEKTTECHNIKUS
/mérnök, műszaki, logisztika kategória/


SZÁMVITELI CSOPORTVEZETŐ
/pénzintézet, bank, biztosítás kategória/


SZERVIZ (RENDSZER) MÉRNÖK
mérnök, műszaki, logisztika kategória/


KONTROLLER
/egyéb kategória/


TERÜLETI KÉPVISELŐ
/kereskedelem, értékesítés kategória/


KERESKEDELMI MUNKATÁRS
/kereskedelem, értékesítés kategória/

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

2010.05.18. 17:10 MegyeiMunka

Árulkodó adatok 1.

 

Ha begépeljük a Google keresőbe az önéletrajz készítés kifejezést nagyjából 27900 találatot kapunk. Sokan és sokfélét írtak már, hogy milyen egy jó, az álláskeresési célnak leginkább megfelelő önéletrajz. Számtalan forma és tartalom található az internetes állásközvetítéssel foglalkozó weblapokon is. A megyeimunka.hu oldal üzemeltetőjeként naponta sok önéletrajz és álláskeresői hirdetés feldolgozását és szerkesztését végzem el. Természetesen a mi honlapunkon is található egy, az önéletrajz feltöltését biztosító program. Ennek segítségével könnyen is pontosan beírhatja a regisztráló személy adatait, illetve azon fontosnak ítélt tulajdonságokat, amelyek az álláskereséshez szükségesek. Éppen ezért mostani cikkemben nem a tartalomról, hanem az adatokról, vagyis azok meglétéről és milyenségéről szeretnék néhány szót szólni. Négy, általam fontosnak ítélt adathalmazt érintenék az alábbi sorrendben:

  1. név és e-mail cím
  2. iskolai végzettség és tanulmányok
  3. szakmai tapasztalatok
  4. egyéb tulajdonságok és információk
 

Tehát először a személyes adatokról néhány megjegyzés. Legfontosabb „megkülönböztető jegyünk” – ha szabad ezzel a kissé furcsa megfogalmazással élnem – a nevünk. Tisztában vagyok vele, hogy a mai világban sokan tartanak attól, hogy a nevünkkel mások visszaélhetnek. Azonban ne feledjük, hogy azok az állásközvetítéssel foglalkozó weblapok, amelyek a szolgáltatásaikat kínálják, vállalják, hogy a feltöltött adatokat bizalmasan kezelik, azokat csak abban az esetben adják tovább, ha a feltöltő személy abba beleegyezését adja. Tudom azt is, hogy kínos lehet, ha valaki másik állást keres és a jelenlegi munkahelyéről megtalálják önéletrajzát egy ilyen portálon. Éppen ezért érdemes olyan weblapokra koncentrálni, amelyek nem adják ki a nevet bárkinek, illetve csak a különböző szempontok alapján leszűrt és kiválasztott egyedi önéletrajzok esetében külön kérésre adják meg a teljes elérhetőséget. A megyeimunka.hu önéletrajzi adatbázisa is ezen az elven működik. Az önéletrajzok között csak regisztrált és a felhasználási feltételeket szerződésben aláírt módon elfogadott cégek, vállalkozások, munkaközvetítők böngészhetnek. A keresés során nem látják a személyes adatokat (név, telefon, e-mail cím), csupán a kiválasztott, a keresett munkakör betöltésére alkalmasnak ítélt jelölt esetében, külön kérésre kapják meg ezen azonosítókat.
Tehát, érdemes megadni teljes nevünket, hiszen ezáltal vállaljuk a feltöltött adatokat és ezen túlmenően – talán nem túlzás, ha azt mondom, hogy – önmagunkat is.

A személyes adatok közül a nagy kedvencem az e-mail cím! Hihetetlen kreativitásról ad sok ember tanúbizonyságot, amikor az elektronikus címük megválasztásáról van szó. Csak néhány példa: combfiksz@......, „julika@......., kedvesarcu@........., csimbi@....., majamama@........., stb. A sort hosszan folytathatnám, azonban végezetül álljon itt néhány a kedvenceim közül: cicuska@........, szellemkutya@....... „szundi@......., stb.
Tudom, hogy sokan „buliból” választanak ilyen és ezekhez hasonló e-mail címeket, azonban nem biztos, hogy a munkaadó szemében ez a megfontolt, a felelőséget mindenkor vállaló, komoly munkavállalót tükrözi. Ha álláskereséséhez vagy más hasonló hivatalos ügy intézése érdekében kell e-mail címet megadnunk, javaslom, hogy a számtalan levelezést nyújtó szolgáltató által ingyenes regisztrációs lehetőséget kihasználva készítsünk magunknak egy hivatalosan csengő elektronikus címet. Ilyen cím lehet például a vezeték és keresztnevünket ponttal elválasztó előtag is. Ha már van ilyen, akkor érdemes a születési évünk utolsó két számjegyét, vagy a hónap vagy nap számot beírni a név után az azonosítóba. Biztos vagyok benne, hogy ez az apró változtatás is sokat számíthat abban az esetben, ha a munkáltatónak több, közel azonos kvalitásokkal rendelkező pályázó közül kell választania.


A cikk folytatása az alábbi oldalon:
http://www.megyeimunka.hu/karriertanacsok/karrier_008.html

Szólj hozzá!

Címkék: önéletrajz tapasztalat szakmai munkahely beosztás iskolai végzettség


A bejegyzés trackback címe:

https://megyeimunka.blog.hu/api/trackback/id/tr222013256

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása