ÁLLÁSpont

Az álláskereséssel, a munkaerőpiaci történésekkel kapcsolatos hírek, vélemények, bejegyzések otthona. Ha állást keres a Dunántúlon, kattintson a www.megyeimunka.hu oldalra.

Aktuális állásajánlataink


ONLINE ÜZLETÁG-IGAZGATÓ
/pénzintézet, bank, biztosítás kategória/

VIP ÜGYFÉLMENEDZSER
/pénzintézet, bank, biztosítás kategória/


KIEMELT KAPCSOLATTARTÓ
/pénzintézet, bank, biztosítás kategória/


REGIONÁLIS ÉRTÉKESÍTÉSI VEZETŐ
/pénzintézet, bank, biztosítás kategória/


PROJEKTTECHNIKUS
/mérnök, műszaki, logisztika kategória/


SZÁMVITELI CSOPORTVEZETŐ
/pénzintézet, bank, biztosítás kategória/


SZERVIZ (RENDSZER) MÉRNÖK
mérnök, műszaki, logisztika kategória/


KONTROLLER
/egyéb kategória/


TERÜLETI KÉPVISELŐ
/kereskedelem, értékesítés kategória/


KERESKEDELMI MUNKATÁRS
/kereskedelem, értékesítés kategória/

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

2010.05.22. 11:12 MegyeiMunka

Árulkodó adatok 2. /avagy fontos az iskola ?/

 

A cikk első részében az önéletrajz alapadataival, személyes adataival foglalkoztam. Most egy másik hasonlóan fontos területet szeretnék körbejárni. Az iskolai végzettség sokak szerint nem fontos az önéletrajzban, hiszen a munkaáltató úgyis a próbaidő alatt dönti el, hogy alkalmas-e az illető az adott munkakörre vagy sem. Ez azonban téves felfogás!
A munkaközvetítéssel foglalkozó cégek rengeteg önéletrazot kapnak egy-egy álláshirdetésre. Az első szempont, ami alapján a szelektálást megkezdik a iskolai végzettség és a különböző elvégzett tanfolyamok, képzések rangsorolása. Tehát egyáltalán nem elhanyagolható szempontok ezek az adatok.

Minden önéletrajzi adatbázis kéri a legmagasabb iskolai végzettség megadását. Ez fontos tényező, hiszen sok olyan munkakör van, ahol elengedhetetlenül szükséges a kiválasztásnál ez az információ.Ezt az adatot a mi rendszerünk is kéri az önéletrajz feltöltőtől. Ezen túlmenően mi a tanulmányok feltöltését is biztosítjuk, azonban sokan nem élnek ezzel lehetőséggel. Pedig gondoljunk csak bele, hogy milyen helyzetbe hozzuk önmagunkat (talán inkább hátrányt kellett volna írnom!), ha megadjuk, hogy középfokú végzettséggel rendelkezünk érettségivel, és a tanulmányok részt nem töltjük ki.Most aztán találgathat az önéletrajz olvasója, hogy van-e szakmánk, vagy gimnáziumi érettségivel rendelkezünk? Hogy van-e valamilyen egyéb képzettségünk, végzettségünk vagy az iskola befejezését követően soha nem tanultunk semmi? Arról már nem is szólva, hogy messze nem elhanyagolható az a tény sem, hogy melyik tanintézményben szereztük meg azt a bizonyos legmagasabb iskolai végzettséget és mindezt mikor tettük! Egyáltalán nem mindegy, hogy már több éve befejeztünk tanulmányainkat vagy csak most hagytuk el az iskolát, hiszen ebből a munkatapasztalatunkra következtethet a munkaadó. Nem szabad szem elől téveszteni azt a célt, hogy szeretnénk magunknak megfelelő munkahelyet találni, és ezért nekünk is a lehető legtöbb és legpontosabb információt kell nyújtanunk előéletünkről.

Ha szeretné kipróbálni az önéletrajzírást és feltölteni adatbázisunkba szakmai előéletét tartalmazó írását, kattintson az alábbi linkre:

http://www.megyeimunka.hu/oneletrajz/munkatkeresek.php

Szólj hozzá!

Címkék: önéletrajz tapasztalat szakmai munkahely beosztás iskolai végzettség


A Dunántúl Álláskereső és Információs Portálja!

A bejegyzés trackback címe:

https://megyeimunka.blog.hu/api/trackback/id/tr422022517

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása