ÁLLÁSpont

Az álláskereséssel, a munkaerőpiaci történésekkel kapcsolatos hírek, vélemények, bejegyzések otthona. Ha állást keres a Dunántúlon, kattintson a www.megyeimunka.hu oldalra.

Aktuális állásajánlataink


ONLINE ÜZLETÁG-IGAZGATÓ
/pénzintézet, bank, biztosítás kategória/

VIP ÜGYFÉLMENEDZSER
/pénzintézet, bank, biztosítás kategória/


KIEMELT KAPCSOLATTARTÓ
/pénzintézet, bank, biztosítás kategória/


REGIONÁLIS ÉRTÉKESÍTÉSI VEZETŐ
/pénzintézet, bank, biztosítás kategória/


PROJEKTTECHNIKUS
/mérnök, műszaki, logisztika kategória/


SZÁMVITELI CSOPORTVEZETŐ
/pénzintézet, bank, biztosítás kategória/


SZERVIZ (RENDSZER) MÉRNÖK
mérnök, műszaki, logisztika kategória/


KONTROLLER
/egyéb kategória/


TERÜLETI KÉPVISELŐ
/kereskedelem, értékesítés kategória/


KERESKEDELMI MUNKATÁRS
/kereskedelem, értékesítés kategória/

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

2010.05.25. 10:25 MegyeiMunka

Adóbevallás söralátéten…

 

A választások óta eltelt hetek eseményekben gazdagon telnek, legalábbis a leendő kormány és szimpatizánsai szerint. Az biztos, hogy nem ülnek tétlenül az új honatyák, hiszen már több Fidesz-KDNP törvényjavaslat vitáját megkezdte a parlament. Véleményem szerint is elengedhetetlenül fontos a bűncselekmények számának drasztikus visszaszorítása és ennek egyik vélhető módja az ún. háromcsapás törvény lesz. Fontos hangsúlyoznom még egyszer is, hogy tenni kell a bűnözés ellen, azonban a megyeimunka.hu oldalhoz nap mint nap feltöltött számtalan álláskeresői hirdetés és önéletrajz azt sugallja számomra, hogy talán nem ezzel – vagy nem csak ezzel – kellene foglalkoznia politikusainknak. Manapság nem hallani a választási kampányok során oly gyakran emlegetett munkahelyteremtésről – nem is beszélve a beígért egymillió munkahelyről –, az adó- és járulékcsökkentésről. Igaz, hogy érdekes, már-már utópisztikus kijelentések leendő kormányfőnk száját is elhagyják. Nemrégiben egy sajtótájékoztatón beszélt Orbán Viktor az adócsökkentés fontosságáról és ennek kapcsán említette meg, hogy az adóbevallást is egyszerűsíteni kell, mégpedig olyannyira, hogy az akár egy söralátéten is elférjen. Elgondolkodtat ez a nem kis feltűnést keltett megjegyzés – vagy nyelvbotlás? –, mivel én magam is minden évben könyvelő segítségét igénybevéve tudom leróni ebbéli kötelezettségemet az adóhatóság felé. Elképzelem, hogy jövő év elején a postás mindössze egy A5 méretű borítékot hoz, amiben egy söralátét nagyságú papír lesz és néhány másodperc leforgása alatt kitöltve el is készülök, az addig órákig eltartó nyomtatvány kitöltéssel. Persze az is lehet, hogy a Fidesz elnöke már tudja, hogy ezentúl csak CD lemezen benyújtott adóbevallást fogad el az APEH és ezért a söralátét hasonlat….
Tudom, most gúnyolódással vádolhatnak, azonban ez nem mások szavainak kiforgatása, hanem figyelemfelkeltés akar lenni. Csupán azt szeretném ezzel a néhány sorral jelezni, hogy nagyon jó érzéssel töltene el, ha politikusaink, vezetőink nem gyermekként kezelnék azokat, akik révén hatalomhoz jutottak, hanem felnőtt, érett, gondolkodásra képes állampolgárként gondolnának ránk…

Szólj hozzá!

Címkék: politika munka állás munkahely világa


A bejegyzés trackback címe:

https://megyeimunka.blog.hu/api/trackback/id/tr682029578

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása