ÁLLÁSpont

Az álláskereséssel, a munkaerőpiaci történésekkel kapcsolatos hírek, vélemények, bejegyzések otthona. Ha állást keres a Dunántúlon, kattintson a www.megyeimunka.hu oldalra.

Aktuális állásajánlataink


ONLINE ÜZLETÁG-IGAZGATÓ
/pénzintézet, bank, biztosítás kategória/

VIP ÜGYFÉLMENEDZSER
/pénzintézet, bank, biztosítás kategória/


KIEMELT KAPCSOLATTARTÓ
/pénzintézet, bank, biztosítás kategória/


REGIONÁLIS ÉRTÉKESÍTÉSI VEZETŐ
/pénzintézet, bank, biztosítás kategória/


PROJEKTTECHNIKUS
/mérnök, műszaki, logisztika kategória/


SZÁMVITELI CSOPORTVEZETŐ
/pénzintézet, bank, biztosítás kategória/


SZERVIZ (RENDSZER) MÉRNÖK
mérnök, műszaki, logisztika kategória/


KONTROLLER
/egyéb kategória/


TERÜLETI KÉPVISELŐ
/kereskedelem, értékesítés kategória/


KERESKEDELMI MUNKATÁRS
/kereskedelem, értékesítés kategória/

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

2010.05.27. 10:39 MegyeiMunka

Kettős állampolgárság = több ingázó?

Az Országgyűlés szerdán elsöprő többséggel megszavazta a határon túli magyarok kettős állampolgárságáról szóló törvényt. Az elfogadott törvény szerint nemcsak születésénél fogva, hanem leszármazással is magyar állampolgárrá válik a magyar állampolgár gyermeke. A magyar állampolgárság megszerzésével kapcsolatos új szabályok szerint akkor honosítható kedvezményesen az a nem magyar állampolgár, akinek felmenője magyar állampolgár volt, vagy valószínűsíti magyarországi származását, és magyar nyelvtudását igazolja, ha büntetlen előéletű, és honosítása nem sérti Magyarország közbiztonságát és nemzetbiztonságát. Mindez egyéni kérelemre, nem pedig kollektíven, automatikusan történhet. Az így megkapott állampolgárság nem jár automatikusan választójoggal is, mert ahhoz magyarországi lakcímre van szükség (a törvényről részletesen itt olvashat). A törvény augusztus 20-án lép hatályba, de rendelkezéseit csak 2011. január 1-től kell alkalmazni.

Egyes elemzők szerint ez a döntés magával hozza majd a külfödön élő leendő kettős állampolgárok magyarországi munkavégzését is. A kutatók szerint legfeljebb egymillió határon túli magyar lehet munkavállalási korban, és közülük várhatóan 250-300 ezren próbálnak meg külföldön - többek között Magyarországon - elhelyezkedni.

 

Szólj hozzá! · 1 trackback


A Dunántúl Álláskereső és Információs Portálja!

A bejegyzés trackback címe:

https://megyeimunka.blog.hu/api/trackback/id/tr892035041

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Hogyan bizonyítja Szlovákia a magyar állampolgárságot? 2010.05.27. 12:21:01

A második állampolgárság felvételével a szlovák állampolgárságot megvonó törvény július 17-től lép életbe, így a korábban megszerzett második állampolgárságra nem vonatkozik. Szlovákia abban az esetben szerezhet tudomást a második állampolgárságról, ha az…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása