ÁLLÁSpont

Az álláskereséssel, a munkaerőpiaci történésekkel kapcsolatos hírek, vélemények, bejegyzések otthona. Ha állást keres a Dunántúlon, kattintson a www.megyeimunka.hu oldalra.

Aktuális állásajánlataink


ONLINE ÜZLETÁG-IGAZGATÓ
/pénzintézet, bank, biztosítás kategória/

VIP ÜGYFÉLMENEDZSER
/pénzintézet, bank, biztosítás kategória/


KIEMELT KAPCSOLATTARTÓ
/pénzintézet, bank, biztosítás kategória/


REGIONÁLIS ÉRTÉKESÍTÉSI VEZETŐ
/pénzintézet, bank, biztosítás kategória/


PROJEKTTECHNIKUS
/mérnök, műszaki, logisztika kategória/


SZÁMVITELI CSOPORTVEZETŐ
/pénzintézet, bank, biztosítás kategória/


SZERVIZ (RENDSZER) MÉRNÖK
mérnök, műszaki, logisztika kategória/


KONTROLLER
/egyéb kategória/


TERÜLETI KÉPVISELŐ
/kereskedelem, értékesítés kategória/


KERESKEDELMI MUNKATÁRS
/kereskedelem, értékesítés kategória/

Naptár

augusztus 2019
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

2010.06.02. 15:30 MegyeiMunka

Csontváz nélkül is...

„Meneszti a honvédség első számú vezetőit az új kormány. Távozik Tömböl László vezérkari főnök, valamint a katonai elhárítás és a hírszerzés főigazgatója is. Hende Csaba honvédelmi miniszter a honvédség szakmai és morális válságával indokolta a döntést.” – olvasható az origo.hu hírportálon. Nem tétlenkedik az új miniszter, hiszen június 1-jei hatállyal már ki is nevezte az új vezérkari főnök helyettes, valamint az Összhaderőneemi Parancsnokság teljes vezérkarát (parancsnokát, helyettesét és törzsfőnökét). Hende Csaba szakmai és morális válsággal indokolta a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség vezetésében általa kezdeményezett személyi változásokat. Nem tudom mire vélni a minisztériumi átadás-átvétel közepette végrehajtásra került hirtelen vezetőváltást. Lehet, hogy azt akarta megelőzni a bársonyszékbe újonnan helyet foglaló  miniszter, hogy a nem létező „csontvázak”-ról számot adó jelentés után már nem lesz lehetősége ezt megtenni? Mert azt nem igazán lehet indokként elfogadni, hogy a Magyar Honvédség „szakmai és morális válságban” van, hiszen katonáink igencsak jól megállják a helyüket a nemzetközi hadszíntereken is, Boszniától kezdve Irakon át Afganisztánig. Természetesen nem felejtettem el a Nemzetvédelmi Egyetem rektorának őrizetbe vételét és hasonló szintű katonai vezetők rendőrség vagy ügyészség általi meggyanúsítását. Mégis úgy vélem, hogy egy több, mint húszezer fős létszámú szervezetet nem szabad –  nem erkölcsős, nem etikus – csupán ezen tények alapján megítélni. És ez még nem magyarázza a miniszter szakmai érvekre való hivatkozását. Hende Csaba 1983-ban az ELTE jogi karán szerzett summa cum laude diplomát, majd Szombathelyen a 2. számú ügyvédi munkaközösségben kezdte jogászi pályáját. A honvédséghez fűződő tevékenysége 1991 és 1994 közötti a Honvédelmi Minisztériumban betöltött kabinettitkári beosztásából ered, majd 2009. április 27-től a Nemzetbiztonsági bizottság tagja.

Nem tisztem megítélni hozzáértését és szakmai tapasztalatát, azonban gyors és nem kellően átgondolt lépésnek érzem a vezetőcseréket. Arról már nem is beszélve, hogy az egésznek olyan „politikai íze” van… Pedig a hadseregnek amennyire csak lehet, távol kellene maradnia az aktuális politikai erők általi terektől, hiszen ez szavatolná semlegességüket a Haza iránt.

 

Szólj hozzá!

Címkék: politika munka állás munkahely világa


A Dunántúl Álláskereső és Információs Portálja!

A bejegyzés trackback címe:

https://megyeimunka.blog.hu/api/trackback/id/tr942050988

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.