ÁLLÁSpont

Az álláskereséssel, a munkaerőpiaci történésekkel kapcsolatos hírek, vélemények, bejegyzések otthona. Ha állást keres a Dunántúlon, kattintson a www.megyeimunka.hu oldalra.

Aktuális állásajánlataink


ONLINE ÜZLETÁG-IGAZGATÓ
/pénzintézet, bank, biztosítás kategória/

VIP ÜGYFÉLMENEDZSER
/pénzintézet, bank, biztosítás kategória/


KIEMELT KAPCSOLATTARTÓ
/pénzintézet, bank, biztosítás kategória/


REGIONÁLIS ÉRTÉKESÍTÉSI VEZETŐ
/pénzintézet, bank, biztosítás kategória/


PROJEKTTECHNIKUS
/mérnök, műszaki, logisztika kategória/


SZÁMVITELI CSOPORTVEZETŐ
/pénzintézet, bank, biztosítás kategória/


SZERVIZ (RENDSZER) MÉRNÖK
mérnök, műszaki, logisztika kategória/


KONTROLLER
/egyéb kategória/


TERÜLETI KÉPVISELŐ
/kereskedelem, értékesítés kategória/


KERESKEDELMI MUNKATÁRS
/kereskedelem, értékesítés kategória/

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

2010.06.04. 11:47 MegyeiMunka

Árulkodó adatok 3. - az előző munkahelyek

A cikk első részében az önéletrajz alapadataival, a személyes adatokkal foglalkoztam, míg a második részben az iskolai végzettségről és a folytatott tanulmányokról esett néhány szó. A soron következő epizód a szakmai múltról, tapasztalatokról szól.

A szakmai tapasztalatok leírása szintén fontos része a jó önéletrajznak, azonban ez az a terület, amit a legtöbben teljesen elhanyagolnak. Nem is értem miért nem veszik sokan a fáradtságot, hogy átgondolva addigi életüket és munkájukat, rögzítsék az önéletrajzban az addigi munkahelyeket, betöltött munkaköröket. Ez nagyon fontos tényező, hiszen a leendő munkaadó ebből tud szakmai tapasztalatunkra következtetni. Sokan úgy vélik, hogy pontosan ez az adathalmaz korlátozza majd őket abban, hogy jelenlegi lehetőségüknek megfelelő állást találjanak. Ez nem igaz! Sokkal nagyobb hátrány, ha az alkalmazottat kereső cég nem tud meg semmit pályázójának addigi szakmai múltjáról, munkahelyeiről. És azt sem tudni – főleg a mai nehéz munkaerő-piaci helyzetben –, hogy melyik múltbéli munkatapasztalatunk hozza meg a várva várt sikert, a felvételt.
Természetesen nem kell „regényt írni” egy-egy munkahelyről, illetve az végzett tevékenységről, de feltétlenül említésre méltó a munkahely megnevezése, a munkakör és a végzett munka rövid (néhány szavas) leírása. Abban az esetben, ha valakinek sok munkahelye volt már eddigi életében és ezek között akadtak olyanok is, ahol csak rövid ideig volt lehetősége dolgozni, érdemes szelektálni. Vagyis csak azokat említsük meg, amelyekkel érdemben foglalkoztunk, ahol több időt eltöltöttünk és nagyobb szakmai tapasztalatra tettünk szert.
Nagyon fontos, hogy ezt az önéletrajzi pontot ne hagyjuk ki, és ne hanyagoljuk el. Valószínűleg ezen múlik a legtöbb, amikor a felvételünkről döntenek…

1 komment

Címkék: önéletrajz tapasztalat szakmai munkahely beosztás iskolai végzettség


A Dunántúl Álláskereső és Információs Portálja!

A bejegyzés trackback címe:

https://megyeimunka.blog.hu/api/trackback/id/tr782055810

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

barnabarbee · http://munkasiker.blog.hu 2010.06.04. 12:21:40

Szia!

Nagyon is igazad van, a korábbi munkahelyek, beosztások és feladatok sokat elárulnak rólad.

Egy ismerősöm Agrár egyetemen végzett, és nem kapott munkát, kénytelen volt elmenni egy hipermarketbe, ahol vezető lett. Őszintén beírta az Önéletrajzába a munkáját, és az eredményeit.
Be sem hívták interjúra.
Változtatott. Átfogalmazta: "Multi vállalat, fél év alatt előléptették vezetővé, 15 embert irányít, kereskedelemmel foglalkozik" stb... bla-bla-bla
Erre behívták, felvették. És végre a szakmájában dolgozik.

Egy másik eset:
Volt cégvezető, több diploma, 45 év felett.
Stressz miatt menedzser feladatot nem akar. Vissza lépne egy szintet.
Pályázat ezerrel, és válasz nuku.
A CV-ben meghagyta a cégeket, de letagadta a vezető beosztást. Kereskedelmi igazgató helyett, csak annyit írt "értékesítés".
Az iwiw-en is levette a beosztásait.
Ugyan az a cég, aki fél évvel korábban elutasította, hogy túl képzett, felvették, mert CV-je így átjutott az előválogatás rostáján.
Dolgozik!

Abban viszont maximálisan egyetértek, hogy ha nincs munkahely, vagy nem látható át, milyen pályát is futott be a jelölt, akkor "kuka elvtárs"-hoz delegálják a pályázatot.

Jó hogy írtál róla!
süti beállítások módosítása